Мобілізація

Росія почала агресію. Для неї це можливість в черговий раз перевірити боєздатність своєї армії. Не в останню роль також відіграє її бажання продемонструвати світові свою військову міць. В цей важкий для України час терміново потрібні швидкі адекватні дії, які б зупинили агресію. Потрібно оголосити всенародну мобілізацію добровільно бажаючих резервістів, людей досвідчених, які під керівництвом генералів зможуть дати достойну відсіч загарбникам. Сьогодні це найголовніше завдання.

16 коментарів

Святослав Вишинський
Частина України окупована, по ній вільно пересуваються російські війська. Фактично ми у стані війни. Арсеній Яценюк (1 березня 2014): «Ми не йдем на провокації, ми не застосовуємо силу».
Ігор Гамаль
Немає сили. Немає що застосовувати.
Швидше за все, Росія отримає біля себе базу НАТО, а може і не одну.
Святослав Вишинський
Коли на території Росії було тільки оголошено про приведення військ у бойову готовність (про що повідомляли всі ЗМІ), Україна могла демонстративно перекинути у Крим аеромобільні підрозділи, взяти під контроль стратегічні об'єкти і блокувати виїзди із Севастополя. Навряд чи би після цього хоч один російський БТР наважився покинути межі частини. Перемагає той, хто швидко і рішуче приймає правильні рішення. Це взагалі шкільні істини, і неможливо збагнути, чому ці освічені люди в Уряді поводяться як ідіоти.
Святослав Вишинський
«Не піддавайтеся на провокації! Ми вже чули це на Майдані. Все вирішиться шляхом переговорів… Європа нам допоможе...» (Ярема Галайда, «Facebook»)

Ігор Гамаль
Спілкувався останній тиждень з кримчанами, вони повністю зазомбовані російським телебаченням і справді очікують, що бандерівці приїдуть їх різати і убивати. Мобілізація військ новою владою в Крим сприймалася б як вияв агресії. Це зіграло б на руку Росії, спровокувало б громадські конфлікти і розпочалась би громадянська війна, а цього вони і добиваються.

Зараз дуже важливо не грати за їх сценарієм, не йти на провокації. Нехай російські війська там розміщуються хоч до нового року. Курортний сезон пройде без туристів, кримчани побачать, що ніхто не їде їх убивати, а через кілька тижнів військові з автоматами почнуть вести себе значно нахабніше. Через кілька місяців кримчани вже не хотітимуть ніяких російських військ на їх території.

Після виведення військ дуже важливо знайти можливість розірвати угоду про оренду ЧФ, заборонити трансляцію російських телеканалів на території України, заборонити діяльність всіх проросійських громадських організацій як рупор агресора, який займається сепаратизмом. Вступити в НАТО і організувати в Криму їхню базу.

Дії Росії дуже і дуже на руку Україні, тільки треба їх вірно використати.
Святослав Вишинський
Росія «просто так» не виведе війська. 30 березня в Криму призначений референдум по питанню: «Автономна Республіка Крим має державну самостійність і входить до складу України на основі договорів і угод» (так чи ні). Наступним кроком буде голосування про перегляд цих угод і вихід зі складу України, особливо у разі розриву угоди по Чорноморському флоту РФ. Після ствердного рішення російські війська залишаться на території в якості «миротворців» для забезпечення «миру і стабільності» в регіоні. Росія діяла аналогічно в Абхазії, чию незалежність вона офіційно визнала кілька років тому. Якби Україна вчасно ввела свої спеціальні підрозділи, а татари блокували проросійські мітинги — протистояння погасили би на корню. Мітинг під Верховною Радою АРК це прекрасно показав.
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Крим не буде оголошувати свою самостійність, це Росії не потрібно. В планах Росії повернути плітичний контроль над Україною. Для цього Путіну треба показати, що нова влада не може зупинити громадські заворушення, тоді він введе війська на всій території України.

Якби Україна ввела свої війська, Росія б розпочала громадянську війну в Криму. Це ще простіший сценарій ніж той, який відбувається зараз.
Святослав Вишинський
Якби Україна вчасно ввела війська, а спецпідрозділи СБУ затримали і знешкодили ключових сепаратистів, то ні до якої громадянської війни би не дійшли. Тепер же Україну «нагинатимуть» по всіх фронтах, у т.ч. енергетичному. І, до речі, де наша розвідка? Україні сьогодні симпатизує чимало російських радикалів, у т.ч. ісламістів. Чому в якихось районах Москви досі не запалав свій Майдан?
Ігор Гамаль
Розпочати громадянську війну простіше простого, невже є сумніви, що цього було б нереально уникнути?
Святослав Вишинський
Схожу риторику ми чули 1 грудня 2013 р. Тоді опозиція закликала не наступати на Адміністрацію Президента в Києві, бо начебто влада тільки цього й чекала для введення надзвичайного стану. По-моєму, влада чекала саме того, до чого закликала опозиція. Наслідки всім відомі. А тим часом у Криму російські військові захоплюють зенітні частини ЗСУ, перекрили аеропорти Сімферополя і Севастополя, прийняли 13 військових транспортів з території РФ.
Ігор Гамаль
Ні, нічим не схоже.
В Криму 50% населення, накачане російською пропагандою, чекали, що приїдуть бандерівці їх різати. А тут приїхали б українські військові на БТР-ах.

І щоб сталось, якщо б знайшли кілька трупів мирних мешканців на площі, як не громадянська війна?

Ти недооцінюєш ситуацію і рівень напруги людей в Криму.
Ігор Гамаль
Сьогодні Росія виглядає агресором. А ти пропонуєш варіант, коли Росія виступала б визволителями від фашистів.
Святослав Вишинський
Аеромобільні війська пересуваються на гелікоптерах. Значна частина армійських угруповань базується на території Криму. Наразі ж ситуація наступна: об'єкт за об'єктом усупереч усім міжнародним договорам і законам України захоплюють російські війська і переодягнені військовослужбовці. А українська армія мовчки спостерігає або просто здається, маючи всі законні підстави діяти. Якби ми хоча би трохи реагували, то це би призупинило розгортання російського армійського угруповання. Навіть без пострілів.
Елена Огородова
Арсений Петрович сам себе войну «накаркал», когда назвал свою партию Фронт перемен, а на плакатах раскрасился в цвет хаки. Все тогда ржали с неудачного имиджа, «ну какой из беловоротничкового яппи фронтовик???» Теперь «маємо нагоду» в этом убедиться.
Как бы не вышло, что и с «кулей в лоб» он погорячился.
Святослав Вишинський
Продовжуючи тему Михайла Шморгуна: «Феєричний Арсеній».
Елена Огородова
Только что, на Укрправде мнение Яценюка о причине агрессии России в Крыму: «Намерение России — лишить крымчан работы, зарплаты, курортников, как это было в Абхазии, когда эта территория 6 лет пустовала, подорвать репутацию Крыма, перевести потоки туристов в Сочи», — сказал премьер-министр." — таки фееричный.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте