Журналіст — це дзеркало суспільства

Свобода слова – це діамант, цінність якого не вимірюється матеріальними благами. Тому перш ніж щось сказати, треба подумати, чи не стане сказане причиною негативного результату. В основі свободи слова лежить вибір, який не обійдеш і без якого не проживеш. Журналістський вибір – найскладніший, тому що він найвідповідальніший. Знайти проблему, розібратися в ній, донести правду, не образити — основна задача журналіста. Але, на жаль, інколи журналісти застосовують нечесні методи збору інформації. Що ж, зрозуміло, такий матеріал, якщо він стане сенсаційним, «зробить» журналісту неабияку послугу. Та чи виграє від цього об'єкт матеріалу? Думаю, що ні. Як би хто не відносився до журналіста пана Петра Кобевка, як головний редактор газети «Час» він ввів табу на розміщення матеріалів в газеті про чоловічу зраду, про висвітлення людини в нетверезому стані та повідомлення про справляння нужди під готелем «Москва». Проте, такої принциповості не вистачає такому поважному журналісту, як Юрій Чорней, при розміщенні матеріалу на воскресшому порталі «Букньюс». Про це вже писали s-vyshynsky.vkursi.com/5483.html, але висновків, Юрій, чомусь не зробив. На цей раз він використав для своїх матеріалів приватну переписку у мережі Фейсбук buknews.com.ua/page/invatransom-duge-tsikavylys-muntian-i-oleh-unhurian-eks-deputat.html. Керуючись принципом, що людина можливо помилилась, і згадуючи народну мудрість: «перший млинець грудкою, або один раз — не пид… рас» не реагував на публікацію. Але, відбулась повторна ганебність buknews.com.ua/page/dolia-dovhanycha-v-rukakh-yulyka-i-opozytsi-u-pytanni-reorhanizatsii-chernivetskykh-knyharen-miska-vlada-rukhaietsia-u-farvateri-vlady-oblasnoi.html. Юрій Чорней знає, що у замкову щілину дивитися непристойно, але йому цікаво. Напевно, ніщо людське йому не чуже.

13 коментарів

Маріанна Антонюк
не по суті — по формі. Вельми втішно, що автор уміє користуватися «Електронною бібліотекою інституту журналістики». Звідки і насмикав більшість цитат, які видав за власні умовиводи, про цінність свободи слова і основні задачі журналіста :) journlib.univ.kiev.ua/index.php?act=article&article=1488.
Віктор Довганич
знав, що пані Антонюк обов'язково щось ляпне, але коментувати не заборонив!
Маріанна Антонюк
я не ляпаю, Вікторе Михайловичу, ляпаєте зазвичай Ви. Я констатую факт — Ви видаєте чужі думки за свої, це видно неозброєним оком. Ви такі думки і близько не сформулюєте.
Віктор Довганич
не ВАМ, Ходикіна, мене коментувати. А окуляри вдягни. І більше під ніс дивись.
Маріанна Антонюк
опа) Юпітєр сєрдіцца — значіт, он нєправ :)))) Тримайте себе в руках, Вікторе Михайловичу :))) Ну на крайняк — забаньте мене, будете спокійніше почуватися :)
Віктор Довганич
це твій боров мене забанив, а в мене інша метода. Тим більше я ні на кого не серджусь, забагато честі. Можу з тобою поспілкуватись при журналістах на любі теми, хто краще знає або вміє, включаючи шахи і вишивку бісером, або Що? Де? Коли?.. Любой каприз. От тоді і побачим, хто чого вартий.
Маріанна Антонюк
фууууу, який «високий» рівень спілкування! На відміну від Вас, я не пхаюся у справи, в яких не тямлю. Тож не граю в шахи, не вишиваю бісером і не претендую на змагання у цих сферах. А з Вами — й поготів, незалежно від сфер. Щойно Ви «поспілкувалися» зі мною на загал, себто «при журналістах». Думаю, висновки всі зроблять самі. Тож бувайте здоровенькі. І попрошу більше мені не «тикати», Ви переступили межу.
До речі, тепер я точно знаю, хто в анонімних коментарях на Букінфо поливав брудом мене і мого чоловіка після мого звільнення з ОДА. Іноді краще мовчати, Вікторе Михайловичу, бо вся ницість вилазить назовні.
Віктор Довганич
ніколи не коментую анонімно, нічого і нікого не боюсь, крім Бога, завжди виражав свою думку відкрито, критикував владу і опозицію. А те, що ВИ мене забанили то ВАШІ проблеми. А звільнили ВАС правильно, як прес секретаря БЮТу. Спочатку Гасюку стелили, тепер Мунтяну. Хіба можна при цьому в ОДА працювати.
Володимир Антонюк
Вітя, я ж і не думав, що ти така [видалено модератором].
Відредаговано модератором 2013-09-07 23:08:51
Віктор Довганич
ти що здатен думати? І чим ти після цієї образи відрізняєшся?
Юрій Чорней
Так, видно таки не подобається багатьом принципова і професійна позиція BukNews у висвітленні новин нашого краю. Вже й некрологи їй писали (дуже дотепно), добре, що хоч після цього оголосили «воскреслою». Цікаво, що порядності, незаангажованості сайт навчають ті люди, які самі, схоже, вважають, що є тільки їхня точка зору й неправильна. Але на те вона й свобода слова, а не гласність, щоб кожен міг висловити свою. Але вам цього не затямити. Ніколи до цього практично не коментував і не коментуватиму надалі різноманітні дописи з закидами на адресу сайту. І не тому, що нема що сказати. Просто на відміну від поборників його чистоти не на словах, а на ділі намагаюсь довести, що кожен має право на свою думку. То про нам власне сперечатися? Але відверту брехню, поширену борцем за моральність, залишати без відповіді (лише одніє) не можна. Хоча лише цієї обставини (брехні) досить, щоб скласти ціну решті написаного. Пригадуєте, як Шелленберг застерігав Штірліца: одна маленька неправда породжує велику недовіру! Так і тут, от не збрехав би автор допису, що я використав приватну переписку, то й не дочекався моєї реакції на його слова. Але ж збрехав. Дискусія, яку я процитував у статті, відбулася відкрито, а не в приватному листуванні. Для мене це також важливо, бо я чужих листів не цитую. А щоб ні в кого не було сумнівів щодо цього, обов’язково додам її скріншот до матеріалу, який очевидно потрапив десятку, раз так зачепив за живе його фігуранта. Вчать-вчать цих політиків, що треба думати що робиш, а вони туплять. Ну, нема у ФБ таємниці. Я вже сто разів казав, що питав в Києві в медіа-експертів чи етично журналісту використовувати дописи політиків з ФБ. (Бо на відміну від критиків сайту для нас етика – не порожні слова). І не тільки їхні дописи, але й коментарі політиків під іншими матеріалами. Експерти були одностайними – можна! Цього конкретного разу я використав коментарі не просто відкриті, а до того ж на мною самим публічно поставлені питання. Які ще можуть бути претензії??? А на образи дописувавч перейшов, бо видно нема що заперечити по суті. Але нарікати тут треба тільки на себе.А ще подякувати, за безкоштовний піар. Безплатно про нього напевно за все життя ще стільки не написали)))))
Віктор Довганич
Чого ж це безплатно? Хіба я ВАМ не платив?
Юрій Чорней
ВАМ — це журналістам взагалі, чи мені особисто? Мені особисто ні
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте