Чим би дитя не тішилося

Бібліотеку в кожну обласну адміністрацію: з таким патетичним гаслом виступили в Чернівцях місцеві журналісти. Аби приймати правильні рішення щодо розвитку регіону, чиновникам необхідно більше читати і самовдосконалюватися, вважають медійники. Допомогти чиновникам вирішили збором літератури. Оскільки в чернівецькій облдержадміністрації немає бібліотеки — оголосили загальний збір літератури 27 серпня на відкритті виставки “Люди і книги”. Гості виставки у картонну коробку могли покласти книги, які би вони хотіли бачити у чиновницькій бібліотеці. Однією з найперших у “Бібліотечці чиновника” з’явилася казка, яку журналісти ввечері читали своїм дітям, про що активно повідомляли у Фейсбуці. Накінець-то, і головний натхненник та автор ідеї виставки – Маріанна Антонюк повідомила, що передають бібліотечку чиновникам. От тільки, до сих пір, ніхто і ніде не оприлюднює ні кількості книг, ні їх назви. Хотілось би знати, що будуть читати в ОДА.

7 коментарів

Татьяна Таран
Придумала ще одну акцію:
ЗМІ роблять серію публікацій, сюжетів з думками-рекомендаціями фахівців з народу (економісти, вчителі, лікарі, таксисти… словом, практики всіх сфер). Ті зі свого робочого місця розповідають як саме можна виправити на краще ситуацію у цій конкретній галузі. Потім, маючи на руках важливі зауваження, журналісти беруть коментар у профільних чиновників. Чиновники, в свою чергу, пояснюють чому не можуть, чи! можуть влаштувати все відповідно до реалій.
А потім ми все дивимось, читаємо, і дурь каждого видна, і пакращення, свято кожен день…
Ольга Мороз
Легше «фахівців з народу» зробити «профільними чиновниками» і не заморочуватися про дурь існуючих чиновників.
Татьяна Таран
Я ЗА. Тільки чи не старе це коло?
Маріанна Антонюк
Вікторе Михайловичу, 1) наша акація не проводилася за бюджетні кошти, а Ви особисто не робили внеску в «Бібліотечку чиновника», тож звітувати перед Вами не бачу сенсу. 2) Також Ви не є грантодавцем, а я не є реципієнтом грантових коштів. Висновок — аналогічний. 3) Оголошення про час передачі книжок було загальнодоступним, тож задовільнити свою цікавість Ви могли безпосередньо під час акції — тим паче, бачу, Вам все одно нічим зайнятися. 4) Тепер, коли книжки стали власністю ОДА (яка функціонує за кошти платників податків) — Ви маєте підстави і право звертатися до них за інформацією про те, що вони з тими книжками зробили. Якщо/коли «Бібліотечка...» буде взята на баланс ОДА — звертайтеся до п. Сергія Куренного, який прийняв її від журналістів, чи до інших посадовців — Ви ж з ними спілкуєтеся щодня. Ініціатива — «наказуєма», тож можете взяти не себе зобов'язання прослідкувати за долею «Бібліотечки...» і інформувати про неї громаду. Успіхів!
Віктор Довганич
Десь, приблизно, такої відповіді я і очікував. Дякую за побажання успіху. «И Вам не хворать».
Татьяна Таран
Типовий «круглий стіл». Конструктивно ні про що.
Ольга Мороз
Треба було б ще виділити певну годину (для витривалих і більше годин) для «спраглих за науками» для обов«язкового читання з подальшим переказом прочитаного…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте