Монополія на критику і свята опозиція

Я не є беззастережним прибічником усіх ініциатив та дій нинішньої влади. Навпаки, вважаю, що будь-яка влада потребує критики і альтернативи у вигляді сильної опозиції. Найперше, у площині дій влади в питаннях євроінтеграції та цілісності, незалежності держави, що вважаю головним.
    А що ми бачимо сьогодні у діях опозиції? Ну просто посміховище з цими мітингами. Невже хтось думає, що революційний заклик є ефективним. Не ті виклики. Якщо незаконні арешт, осудження на 7 років, нове зфальшоване звинувачення у вбивстві Щербаня Юлії Тимошенко не спонукало суспільство до масових виступів та акцій протесту, то події, які відбулись у Верховній Раді не мають перспективи на масовий людський протест. Учасників мітингів просто підставляють а ідею революції дискредитують, тим самим надаючи владі можливість згортати демократію.
     Та найбільше вражає реакція опозиції на її критику. Вже дійшли до того, що критикувати опозицію не можна, а всі хто це робить працює(за гроші)  на Партію регіонів і є захисником нинішнього режима. На доказ цього інтернет спільнота масово цитує і постить блог Тетяни Чорновол на УП, де вона закликає про  фанатичну підтримку опозиції. І сама собі протирічить коли пише, що треба підтримувати тих, хто є і не знищувати їх критикою, а прихильники Тимошенко не визволяють її з вязниці, бо не забули корупцію в часи уряду Тимошенко і продаж місць у списках Батьківщини. Продаж місць Тимошенко не забули, а продаж місць Яценюком критикувати не можна! Тоді чим же дії нинішньої опозиції відрізняються від дій влади?
      В опозиції вже є своя монархія і диктатура, будь яке інакомисліє зразу сприймається в штики. Лідери ВО Батьківщини, що в Києві, що в Чернівцях вважають себе, як мінімум, царями, які спіймали Бога за бороду. Опустіться на землю, бо падати з висоти боляче. Чорновол пише, що найбільш цінним в житті людини є її гідність. Як же тоді можна ставати під прапори Яценюка, знаючи всю його гідність. Зрозуміло, що зразу постає питання, а що робити? Опозиції потрібно бути з людьми чесною. Головне в діях опозиції це прозорість і публічність. Всі рішення приймаються відкрито і обовязково шляхом таємного голосування. І очищення потрібно починати з себе, не мати 10 охоронців, дохід, через дружину декілька мільйонів, спуститись до спілкування з Малярчуком.  Потрібно залучати громадські організації, і навіть, опозиційно налаштованих громадян. І не вони повинні мовчати, і не критикувати опозицію, а вона, опозиція, повинна прислуховуватись і виконувати накази людей, щоб вони відчували, що впливають на прийняття рішень.

3 коментарі

Микола Костинян
Я би сприймав ваші слова значно серйозніше якби ви відверто сказали який ваш персональний інтерес у цьому
Віктор Довганич
Я не працюю за гроші, тільки за інтерес.
Микола Костинян
от якби ви розповіли про цей інтерес — якраз те, шо я маю на увазі.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте